© AFP

Wayne Rooney treedt in de voetsporen van Vincent Kompany: Engelse legende wordt speler-(assistent)trainer

Wayne Rooney gaat vanaf januari volgend jaar aan de slag als speler en assistent-coach bij de Engelse tweedeklasser Derby County, zo bevestigde de club dinsdag.

Vincent Van Genechten

De 33-jarige voormalige international komt dan over van MLS-club DC United. Bij Derby County ondertekende hij een contract voor anderhalf seizoen tot de zomer van 2021, met optie voor nog een jaar. Rooney was dinsdagochtend al in het trainingscomplex van de Rams verschenen om daar te onderhandelen over zijn contract. In de Verenigde Staten lag de aanvaller nog tot 2021 vast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rooney verliet in de zomer van 2018 de Premier League voor een avontuur in de Verenigde Staten. Een jaar eerder was hij naar Everton teruggekeerd nadat hij dertien seizoenen de kleuren van Manchester United had verdedigd. De Red Devils hadden Rooney in 2004 voor 40 miljoen euro weggeplukt bij Everton, waar hij twee jaar eerder als 16-jarig toptalent in het eerste elftal debuteerde. Met 253 doelpunten in 559 matchen mag Rooney zich de beste schutter in de clubgeschiedenis van ManU noemen. Bij The Toffees was Rooney in zijn laatste seizoen goed voor 11 goals en 3 assists in 40 wedstrijden.

Bij Derby komt Rooney onder de vleugels van coach Phillip Cocu terecht. Hij is de opvolger van de naar Chelsea vertrokken Frank Lampard. “Ik kijk ernaar uit te werken met Cocu, de overige coaches en mijn toekomstige ploegmaats”, liet Rooney weten. De Engelse topschutter aller tijden zal er ook de eerste stappen richting een eventuele trainerscarrière zetten. “Dat zijn ook weer mooie vooruitzichten. Ik zal er werken met A-kern en de jeugd. Ik ben er zeker van dat ik nog veel kan betekenen voor dit team.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer