Uitlaten onder een A-klasse van Mercedes-tuner Brabus
Volledig scherm
Uitlaten onder een A-klasse van Mercedes-tuner Brabus © Brabus

Zijn de dagen van extreem luidruchtige sportwagens geteld? Nieuwe Europese regels op komst

Nieuwe auto’s worden de komende jaren een stuk stiller. Dat heeft te maken met aangescherpte Europese regels die eraan komen en zachter (uitlaat-)geluid verplicht maken. Dat meldt het Australische autoblad Motoring naar aanleiding van een gesprek met een ontwikkelingsingenieur van Mercedes-AMG. 

69 reacties

  • stephan Maris

    5 jaar geleden
    Geen probleem hoor. Terug in de tijd dan, gestolen fiets rijdt het best. Banden versleten? Dan zetten we hem weer waar hij stond en op naar een andere. Auto’s en moto’s is altijd wel mijn hobby geweest maar aan alles komt eens een eind. Kan ik onmiddellijk part time beginnen werken want andere geldverslindende hobbys heb ik niet. Wat controleidioten een hoorn zetten terwijl die de burger aant pesten zijn zie nog wel zitten in mijn extra qualitietime , maar dat kost niks.
  • Hubert Lescroart

    5 jaar geleden
    Het gaat hier vooral om motoren , brommers en dan vooral Italiaanse sportwagens. De Co2 uitstoot moet héél hoog zijn want ze stinken zoals de pest. Wanneer zal er daar aan iets gedaan worden ? Jan met de pet wordt extra geviseerd met zijn 10 jaar oud dieseltje die véél minder vervuilend is dan die voorgaande !
  • Mark Vrijdaghs

    5 jaar geleden
    Motoren, vrachtwagens en zelfs brommers kunnen een hels lawaai maken en zorgen hierdoor voor overlast. Dat men die ook maar aanpakt.
  • Frans Dedokker

    5 jaar geleden
    Ze zouden beter moto's aanpakken, want dat is enkel om aandacht te trekken.
  • Dirk De Buyst

    5 jaar geleden
    Terecht, dat overdreven lawaai is echt niet meer van deze tijd.