© Kioni Papadopoulos

Aantal fietsdiefstallen piekt in Antwerpen

Er worden in Antwerpen 35 procent meer fietsen gestolen dan in 2010. Na een daling in 2015, neemt het aantal fietsdiefstallen in 2016 weer toen, blijkt uit cijfers van de eerste negen maanden van het jaar. In september werden er gemiddeld 14 fietsen per dag gestolen in Antwerpen.

MF

In september 2015 werden er 351 gestolen fietsen geregistreerd, dit jaar waren dat er in dezelfde maand 428. Een stijging van 22 procent. In juni werden er zelfs 28 procent meer fietsen gestolen dan in 2015, 338 in plaats van 264. De politie heeft niet echt een verklaring voor de stijging. “Het is wel zo dat er in 2013 en 2014 nog 2 procent meer fietsen werden gestolen, dat waren twee piekjaren. De cijfers van 2016 komen daar dus dicht in de buurt”, zegt woordvoerster Veerle De Vries.

In de cijfers zijn alleen de fietsdiefstallen op straat opgenomen. Woninginbraken waarbij ook een fiets werd meegenomen, tellen niet mee. Veerle De Vries: “Het werkelijke aantal gestolen fietsen zal hoger liggen omdat niet iedereen aangifte doet. Maar het is wel belangrijk dat mensen een proces-verbaal laten opmaken. Zo kunnen we feiten aan elkaar linken en een dossier opbouwen. Bovendien kunnen we de mensen dan contacteren als hun fiets wordt teruggevonden.”

Gemiddeld genomen werden er de eerste negen maanden van 2016 9 procent meer fietsen gestolen dan in 2015.

Lees woensdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

© Kioni Papadopoulos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER