Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Fiscus eist 100 miljoen euro van Belgen die doen alsof ze in Monaco wonen

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft sinds vorig jaar al 147 dossiers geopend van Belgen die doen alsof ze in Monaco wonen om te genieten van de belastingvoordelen die daarmee gepaard gaan. Dat schrijft De Tijd vandaag. De fiscus claimt al 99,6 miljoen euro aan belastingen van Belgen die "domiciliefraude" plegen.

221 reacties

  • Leo Remant

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan ze geld eisen van die graaiers in de regering en parlement ? 14000 euro krijgen om niets te doen ? En nog wat postjes erbij ?
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Waarom bestaan er zelfs binnen Europa van die foefelstelsels ? Ierland, Luxemburg, Nederland dn België zelf voor bedrijven, monaco, portugal voor personen. Schaf dat toch af.
  • Leopold Vanhoof

    5 jaar geleden
    En wanneer en vooral hoeveel gaat de overheid daar van terug zien. Ik denk dat wij dat nooit zullen weten of misschien weten we het nu al. Fraude loont immers in dit land.
  • alfons vanwetswinkel

    5 jaar geleden
    Er is één groot probleem NV-A en open VLD. gaan die ambtenaren op de vingers tikken want zij geven de rijken vrijgeleide om de belastingen hier te ontlopen.Alleen de werkende klasse wordt hier zwaar onder vuur genomen,het zal er niet op beteren ondanks de kiesstemming draait deze groep er voorop.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    kunnen ze dat ook toepassen op belgische EU politici die in Italie wonen?
  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”