(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © UIG via Getty Images

Ontbossing in Brazilië op een jaar tijd verviervoudigd

De ontbossing in Brazilië is in de maand juli maar liefst verviervoudigd ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dat blijkt uit officiële cijfers die dinsdag werden vrijgegeven. Dat er sprake is van een verontrustende tendens, wordt echter regelmatig in vraag gesteld door de extreemrechtse president Jair Bolsonaro.

40 reacties

  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    en wij maar betalen voor het milieu zeker,verbieden,gesnapt worden is direct tegen de muur en een bal in blazen,is een misdrijf tegen de ganse mensheid en onze planeet,maar ja als het om geld gaat mag alles en wij moeten alles niet waar dikke heren ???????
  • Olivier Backaert

    5 jaar geleden
    Begin eens alle tropische houtsoorten die ze daar ontginnen de zelfde “status” te geven zoals ivoor: Verboden te importeren.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    En wij ons maar zot betalen voor allerlei nutteloze milieu wetjes terwijl de planeet elders volledig kapotgemaakt wordt. politici een soort die niet waard is om er te zijn.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Tja, de vraag naar palmolie en soja voor het maken van bio-brandstoffen en veevoeder blijft maar stijgen dus....
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    En bijkomend spuiten ze daar jaarlijks 40.000 ton pesticiden. En van diegenen die oa in Europa geproduceerd worden, maar hier verboden zijn.