Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP XTRA

"Schoolverlaters kiezen steeds minder voor job in non-profit"

Terwijl in de non-profitsector de komende jaren tienduizenden werknemers met pensioen gaan, verliest de sector aan aantrekkelijkheid bij jongeren. Dat stelt hr-dienstverlener Acerta vast op basis van een analyse van werknemers in dienst bij meer dan 40.000 werkgevers. "De social profit heeft een charmeoffensief nodig", klinkt het.

22 reacties

  • Katrien DeCock

    5 jaar geleden
    Wie staat daar van te kijken? Het is al lang geen non-profitsector meer, de winst telt ook daar: zo min mogelijk personeel, zo min mogelijk loon, geen vaste contracten, steeds zwaardere zorg-patiënten, steeds mondiger en minder tevreden familieleden...moeten we nog wat doorgaan?
  • Francine Van Loock

    5 jaar geleden
    Wa denk je zelf.....onregelmatige uren,avondwerk ,weekendwerk,feestdag,onderbemand,maar vooral onderbetaald!
  • Jerry Goossens

    5 jaar geleden
    Ga 1 week mee werken en je moet achter geen oorzaken meer zoeken. De zorgsector is een bijna mensonwaardig fabriek geworden waar alleen cijfers en productie tellen!
  • Fam Decoene

    5 jaar geleden
    loon en flexibiliteit meer moet er niet achter gezorgd worden. moesten ze meer loon geven zou de flexibiliteit aanvaardbaar worden
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Tenzij je van goede huize komt is een eigen dak onbetaalbaar in de non-profit. En vaak is het er harder werken zonder de voordelen van sommige sectoren. De 'sociale' sector is in de praktijk meestal het minst sociaal naar zijn personeel toe. Bestuurders die niet beseffen dat het een firma is gelijk een ander die uit de kosten moet komen. En klanten die nog is van de prijs afdingen terwijl ze al te weinig betalen. En hou u vast want vanaf volgend jaar starten de massa-ontslagen in de sector.