België leent opnieuw aan een negatieve rente.
Volledig scherm
België leent opnieuw aan een negatieve rente. © reuters

Belgische langetermijnrente blijft dalen onder nul

EconomieDe Belgische tienjaarsrente zet haar daling vandaag verder. Omstreeks 15.20 uur sloopte ze zelfs de grens van -0,3 procent, goed voor een nieuw laagterecord. Op één dag gingen er dus 10 basispunten af. Gisteren werd al de symbolische grens van -0,2 procent overschreden.

15 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zelfs als de burger maar 36 - eigenlijk 38 - wil werken is het al meer dan voldoende, Willy De Neef. Want de helft van de rijkdom in de wereld is in handen van een paar families. Zonder dat zo iets eigenlijk hoeft. Dus met de helft van 38 zou het ook al gaan.
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    @Willy De Neef- niemand gaat vandaag op zijn 55ste op pensioen! Het vervroegt pensioen is er enkel nog voor zeer lange loopbanen en zware beroepen en gaat vandaag stapsgewijs naar de 65 jaar. Er wordt nog steeds 38u week of meer gewerkt, en geen 36u. De 0 rente heeft hoofdzakelijk te maken met de crisis veroorzaakt door hebzuchtige bankiers in 2008 en een totaal fout beleid gevoerd door paars, dit na de val van de regering Dehaene waardoor de staatsschuld enorm zou gaan toenemen..
  • Willy De Neef

    5 jaar geleden
    Natuurlijk raakt men de gewone burger,dat is ook de bedoeling. Het is hij die maar 36u per week wil werken Hij die op 55 op pensioen wil Hij die vind dat zen kids gratis naar tschool moeten kunnen Hij die alle gezondheidszorg terugbetaald wil zien Wat wil je Die absurde sociale verworvenheden afbouwen is onbespreekbaar,dus,pakt Europa het terug op een andere manier, Normaal tog De Neef Buggenhout
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Het gaat nu versneld Door, de 10%confiscatie zal eerste dilemma zijn in Europa! Terwijl bankencrisis iedere dag dichterbij komt, zijn onze verkozenen beesten aan het pauseren , weken terug reed tekort van 4 miljard, binnen 3 maand zal het 10 miljard zijn, gelukkig blijft iedereen zijn spaarcenten op de bank staan!
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Een rente die lager is dan 0 betekent letterlijk een confiscatie van een gedeelte van de spaargelden. Hoe men dit zal klaarspelen zullen we nog wel zien. Bankiers en politici zijn heel vindingrijk om het geld uit je zakken halen. De verminderde koopkracht door de inflatie ben je natuurlijk ook altijd kwijt. Het heeft de staatsschulden in ieder geval zeker niet doen dalen..