.
Volledig scherm
. © ARKITEKTVÆRELSET

Strenge bouwregels vormden hier geen bezwaar voor toparchitectuur

Woon.We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke week een waanzinnige woning. Deze week is dat een moderne chalet in Noorwegen.

3 reacties

  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    En waarom zou een diagonaal getimmerde plank méér moeten kosten dan 1 die je horizontaal of vertikaal vastmaakt? Er zitten enkel rechthoekige ramen en deuren in, niks speciaal dus. Het is mooi ogend en lijkt designer-achtig maar daarom hoeft de werkelijke kostprijs niet hoger te zijn. Tenzij je je archtitect 10x meer gaat betalen voor schuine lijnen natuurlijk. De bekwaamste architect haalt op alle vlakken juist het meeste uit het beperkste budget.
  • Tom Edelweiss

    5 jaar geleden
    Mooi. Bij ons was dit al 3 keer afgekeurd. Als je hier 2 stenen op elkaar wil zetten heb je al een probleem. Maar goed, de ene overheid wil economie bevorderen, de andere overheid wil economie fnuiken. Zo merkt men een groot verschil zelfs tussen België en Nederland, al liggen ze vlak naast elkaar.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Misschien is dat goedkoper dan een huis hier. Dat is geen toplocaties, beperkte voorzieningen. Al ben ik in Noorwegen wel een zeer klein dorpje tegengekomen hoog gelegen, enkel te voet bereikbaar via modderig en rotsig pad. Bevoorraden met de helicopter. Elektriciteit was er wel aangelegd. Maar school en werk, dat ga je er niet vinden.