Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Vlamingen samen met een kwart van de wereldbevolking getroffen door ‘extreme waterschaarste'

Volgens onderzoekers van het World Resources Institute heeft een kwart van de wereldbevolking reeds 80 procent van zijn watervoorraden opgebruikt. Ook ons land scoort slecht en staat op een 23e plaats van 164 landen, in de categorie ‘hoge waterschaarste’. In Vlaanderen is er zelfs sprake van ‘extreme waterschaarste’. 

31 reacties

  • adam naaktgeboren

    5 jaar geleden
    Als Prof zou hij beter de handen uit de mouwen steken. Niet verwonderlijk dat het krioelt van de zinkgaten door slecht beheer. Hoeveel water gaat er zo verloren?
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Er zijn massale tekorten....en toch kan mechelen zich veroorloven om de bodem leeg te zuigen en te dumpen in het kanaal...onze het mom van "economisch verantwoord"..maw bouwgrond in overstromingsgebied dus zoy ik zeggen: doe daar liever eens iets aan en zuiver dat voor de landbouw!!!!!
  • Guido Deville

    5 jaar geleden
    Bestaan er ook vergelijkende cijfers over het gemiddeld waterverbruik per persoon? Ik denk niet dat België daar aan de kop van de westerse landen staat. Als dat niet het geval is, moet men zeker niet de bevolking culpabiliseren, maar het beleid. Vlaanderen is zeer dicht bevolkt. De overheid moet zorgen dat er voldoende drinkwater is, zo nodig door ontzilting van zeewater.
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    Om beleid te voeren in het algemeen, en beleid in water in het bijzonder, moeten onze politici maar gaan kijken bij de buren in Nederland om een perfect voorbeeld te hebben. Maar zelfs dat is teveel gevraagd.
  • Cedric Laureys

    5 jaar geleden
    Niet betrouwbaar: De VAE heeft water op overschot, ze zuiveren zeewater.