Minderjarigen betrapt met vals geld op scoutsfuif: 17-jarige valsmunter opgepakt

© BELGA

Op een scoutsfuif in Sint-Katelijne-Waver zijn in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 augustus een meerderjarige en drie minderjarigen betrapt met vals geld. Bij de minderjarige hoofdverdachte thuis vond de politie voor 7.750 euro aan valse biljetten van 50 euro.

adm

Het waren medewerkers van de scoutsfuif die opmerkten dat er geregeld drankbonnen werden gekocht met valse eurobiljetten die hetzelfde serienummer hadden, meldt het Antwerpse parket woensdag. Het ging om in totaal 750 euro.

De beveiligingsfirma werd ingeschakeld en drie personen werden betrapt. Het gaat om twee minderjarigen uit Boom en Edegem en een meerderjarige uit Duffel. De hoofdverdachte, een 17-jarige uit Aartselaar, was op dat moment al vertrokken. Hij werd in de loop van de volgende ochtend gearresteerd. Tijdens een huiszoeking vond de politie nog coupures van 50 euro, voor een totaalbedrag van 7.750 euro.

De 17-jarige werd verhoord en mocht daarna beschikken. De politie van zone Bodukap voert verder onderzoek naar de herkomst van het vals geld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen