Open VLD Leuven wil jeugdagenten tegen zinloos geweld door criminele hangjongeren

© rr

Naar aanleiding van het geval van zinloos geweld afgelopen donderdag op de Leuvense Oude Markt, waarbij iemand uit een groep jongeren een veertiger met een karatetrap stevig toetakelde, pleit Open VLD Leuven voor een zowel repressieve als preventieve aanpak van de criminele hangjongeren in de stad.

jvh

Open VLD wil extra agenten aanwerven door de eerstvolgende 50 stadsambtenaren die met pensioen gaan door agenten te vervangen. “Dit maakt een integraal drugsbeleid mogelijk met niet enkel meer controles, maar ook een preventiebeleid in samenwerking met scholen en jongerenverenigingen”, aldus raadslid Rik Daems, die tevens pleit voor de aanwerving van jeugdagenten die overlast gevende jongeren op het rechte pad moeten houden. Samen met maatschappelijk werkers moet de politie ook werk maken van een jeugdinterventieteam dat deze probleemjongeren bewust maakt van de veroorzaakte overlast.

LEES OOK. Café-uitbater is het zat na extreem geval van agressie tijdens uitgaansnacht: “Hoe is dat mogelijk?” (+)

De partij wil tevens een streng repressief beleid en schaart zich achter het pleidooi van N-VA woensdag om de politiepost op de Grote Markt ook ‘s nachts open te houden, de plaatsing van ANPR-camera’s die op invalswegen ongewenste bezoekers herkennen en de oprichting van een buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen. “Met een lik-op-stukbeleid alleen zullen we er echter helaas niet meer geraken. Er moet ook aandacht gegeven worden aan begeleiding en sensibilisering zodat niet nog meer jongeren zich geroepen voelen om Leuven minder veilig te maken door zich te spiegelen aan de criminele hangjongeren”, aldus Daems.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen