Archiefbeeld van migranten op Cyprus.
Volledig scherm
Archiefbeeld van migranten op Cyprus. © AP

Cyprus kreunt onder toestroom van asielzoekers en vraagt Europa om hulp

Cyprus kan de aanhoudende toestroom van migranten niet meer de baas en vraagt de andere Europese landen om solidariteit. Bij de Europese Commissie is vandaag een brief van minister van Binnenlandse Zaken Constantinos Petrides aangekomen waarin hij aandringt op de verdeling van 5.000 asielzoekers en andere mensen met nood aan bescherming over de overige lidstaten.

12 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Cyprus is half Grieks en half Turks. Wat blijft er over van de deal met Turkije ? Grieks Cyprus stuurt een brief naar de E.U. Het zal voor 2022 zijn zeker ? Al vergeten dat Griekenland volop in de crisis 2008 de eerste bootvluchtelingen 'kreeg' ? Toen was het nog Schengen. 'Wir schaffen dass' maakte het tien keren erger. Dat de Grieken meer haar op hun tanden krijgen zoals Italië!
  • Benny Winters

    5 jaar geleden
    De EU heeft geen antwoord op deze crisis. Al een paar jaar niet trouwens. Beslissen over het lettertype op een blikje soep kunnen ze nog, maar daar houd het dan ook op.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    meneer Roland Jeronimus u heeft groot gelijk maar u moet ons geen schuldgevoel aanpraten de echte reden is dat de leiders daar niets met hun bevolking inzitten en zich verrijken met een kleine elite .dan nog te zwijgen van die geloofswaanzin waar kinderen van 10 jaar moeten trouwen met mannen van 40 jaar niet naar school mogen gaan enz enz zolang de mentaliteit van die bevolking niet veranderd zullen ze blijven komen en brengen ze hun denkbeelden mee naar hier.
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Roland, man, ga het probleem dan ginder oplossen! Door het probleem naar hier te importeren wordt het er ook niet beter op. Begin in eerste instantie hier al eens met duidelijke afspraken waar een seculiere maatschappij voor staat; geen religie, of "tekenen van" in de straat of publiek en vaardig strenge straffen uit i.p.v. pampering. Tweede punt, naar hier komen om te werken, ok, maar nul uitkering. Ik veronderstel dat ze ginder ook moesten werken.
  • Eva Munet

    5 jaar geleden
    Roland, heb je het nu over immigranten of vluchtelingen? We weten blijkbaar het verschil niet meer als we van uw reactie moeten uitgaan. En hoeveel "vluchtelingen" moeten wij hier nog tolereren, die hier komen verkrachten en vermoorden omwille van hun geloofsovertuiging? en je hoeft niet te zeggen dat dat niet veel te vaak gebeurd want dan weten we allemaal wel dat je aan het jokkebrokken bent.