Trajectcontrole met ANPR op de E40 ter hoogte van Erpe-Mere.
Volledig scherm
Trajectcontrole met ANPR op de E40 ter hoogte van Erpe-Mere. © Koen Moreau

Meldingen van ANPR-camera’s worden zo goed als altijd geklasseerd

De ANPR-camera’s, of slimme camera’s, die langs onze autostrades en gewestwegen staan, worden amper gebruikt om criminelen te onderscheppen. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen en wordt door de federale politie bevestigd. De federale politie kampt met een personeelstekort en kan vaak niet uitrukken om verdachte auto’s tegen te houden.

131 reacties

  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    Zijn enkel om geld in het laadje te brengen en in de toekomst voor het rekening rijden. Misdadigers opsporen brengt toch niets op.Iemand heeft een aanrijding met vluchtmisdrijf zonder gekwetsten , het type wagen en het ogenblik gekend , maar de wagen is onvindbaar en dat op een plaats met camera's.Hoe is dat mogelijk?
  • Robert DE REU

    5 jaar geleden
    Zou er maar niet te veel van geloven, voor een zware crimineel misschien, maar voor de kleine man wees maar zeker dat je de pineut bent. En dat gezaag van personeelstekort ben ik kotsbeu er zijn er meer dan genoeg, de meeste Politie procentueel gezien dan in andere landen.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    We hebben in vgl met het buitenland een van de hogere cijfers per capita inzake politie / bevolking..In het buitenland draait de boel wel....hier werd alles kapot "politie-gehervormd" door onze politieke "intelligentsia (?)". Heb nog nooit politie op snelweg gezien...wat doen die dan wel...??
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    We worden bedrogen door onze politici. Waarom camera's hangen als er toch niet beboet wordt? Waarom met geld smijten als de put dieper en dieper wordt ? Ze hebben agenten genoeg in dienst om boeten uit te schrijven.
  • Dirk Bytebier

    5 jaar geleden
    Gewoon schandalig , waar gaat al ons geld naar toe die ze dagelijks uit de mensen hun zakken halen het is absurd dit steeds te moeten aanhoren , geen geld geen personeel enz..enz.. lukt de normaalste zaak van de wereld dat criminelen dan ook hun weg blijven vinden naar ons land en we tot het criminel centrum van Europa horen .