Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © thinkstock

Hobbybakker gebruikt 4.500 jaar oude gist om brood te bakken

Een klein stukje van het oude Egypte werd deze week na 4.500 jaar weer tot leven gewekt. Amateur-egyptoloog Seamus Blackley slaagde erin om gist uit antieke Egyptische potten te verzamelen en gebruikte het goedje om er een echt brood mee te bakken. Het resultaat smaakte blijkbaar heel anders dan wat we anno 2019 gewend zijn.

10 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Als de man slim is heeft hij bij de ontwikkeling van dit gist daarna nog wat overgehouden om zo te vermeerderen, want gist kan je toch blijven door laten groeien door de sporen te gebruiken?
  • ISABEL FRANCOIS

    5 jaar geleden
    Niks smaakt beter dan een kwalitatief degelijk brood.Niet zoals nu dat je na een half brood nog niet voelt dat je iets gegeten hebt.Ik zou het heel graag willen proeven ipv het gekleurde hoopje gebakken lucht dat nu brood is.
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    na al die bewerkingen is het natuurlijk de vraag wat er nog overblijft van de originele gist, dus zo authentiek zou ik het niet noemen...stoffen kunnen ook best van samenstelling veranderen over honderden/duizenden jaren. er zijn genoeg gekende voorbeelden van voeding dat een rijpingsproces doorgaat. wel een leuk experiment.
  • Marc Gabriels

    5 jaar geleden
    Wat kost zo'n brood dan inclusief belastingen ?
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Eigenlijk beter dan nu dus. Een beetje raakt dat wel gecontamineerd maar toch hopen dat hij zo slim is geweest een deel van zijn deegmengsel opzij te houden zodat hij terug gist heeft om dan enz enz...