Direct naar artikelinhoud
Canadese moorden

Van moord verdachte Canadese tienerjongens dood teruggevonden

Kam McLeod en Bryer Schmegelsky.Beeld REUTERS

‘De zoektocht is voorbij.’ De Canadese politie heeft de twee tienerjongens die verdacht werden van drie moorden dood teruggevonden. Aan een wekenlange klopjacht komt zo een einde.

Er moet nog een autopsie uitgevoerd worden op de stoffelijke resten, maar de politie gaat ervan uit dat de resten van Bryer Schmegelsky (18) en Kam McLeod (19) teruggevonden zijn. Om 10 uur ‘s morgens lokale tijd, hebben agenten de lichamen gevonden nabij een rivier waar spullen van hen werden teruggevonden.

Twitter bericht wordt geladen...

De tieners werden verdacht van de moorden op de Australische Lucas Fowler (23), zijn vriendin Chynna Deese (24) en de 64-jarige Canadees Leonard Dyck.

Wekenlange zoektocht

De politie hield al wekenlang een massale zoekactie naar de tieners. Afgelopen zondag werd nog een zwaar beschadigde roeiboot teruggevonden vlak bij de plek waar het duo voor het laatst werd gesignaleerd.

De groene aluminiumboot werd vanuit een politiehelikopter gespot op de oever van de rivier de Hudson bij Gillam, een 1.200 zielen tellend stadje in het uiterste noorden van de provincie Manitoba. “Het bootje was aanzienlijk beschadigd als gevolg van enkele stroomversnellingen in de rivier”, verklaart politie-inspecteur Leon Fiedler tegenover de Canadese krant The Globe and Mail.

Schoolkameraden

McLeod en Schmegelsky komen uit de westelijke provincie British Columbia. De oud-schoolkameraden zouden de moorden tussen 14 en 19 juli in British Columbia gepleegd hebben. Het tweetal werkte in een Walmart-winkel in Port Alberni maar vertrok op 12 juli plotseling in een pick-up richting het noorden. Aan familie vertelden ze dat ze daar een baantje gingen zoeken.

Hun camper werd 19 juli uitgebrand gevonden, vlakbij de plaats waar het lichaam van de vermoorde botanicus Leonard Dyck lag. Dat was enkele dagen na de vondst van de vermoorde Australische toerist, Lucas Fowler en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese, ook langs een weg in het noorden van British Columbia. Het spoor leidde naar McLeod en Schmegelsky.