© EPA

Halve finale enkelspel en finale dubbelspel voor Wickmayer op WTA Washington

Yanina Wickmayer (WTA-44) heeft zich vrijdag voor de halve finales van het met 250.000 dollar gedoteerde WTA-toernooi van Washington geplaatst. De 26-jarige Vlaams-Brabantse, zevende reekshoofd op het hardcourt in de Amerikaanse hoofdstad, deed dat door het Franse vierde reekshoofd Kristina Mladenovic (WTA-34) in 2 uur en 11 minuten met 4-6, 6-3 en 6-4 te verslaan. Later op de dag verzekerde ze zich ook van een finaleplaats in het dubbelspel

Om een finaleplaats neemt Wickmayer het zaterdag op tegen het Kazachse zesde reekshoofd Yulia Putintseva (WTA-45). Zij versloeg de Japanse Risa Ozaki (WTA-136) in 1 uur en 26 minuten met 6-4 en 6-2. Wickmayer speelde één keer eerder tegen Putintseva. In 2013 versloeg ze de 21-jarige Kazachse in de eerste ronde van het grastoernooi in Birmingham met 6-2 en 7-6 (7/5).

Later op de dag bereikte ze ook de finale van het dubbelspel. De 26-jarige Vlaams-Brabantse deed dat aan de zijde van de 28-jarige Roemeense Monica Niculescu. De Canadese Gabriela Dabrowski en de Chinese Yang Zhaoxuan moesten in 1 uur en 6 minuten met 6-4 en 6-2 voor de bijl.

In de finale van het hardcourttoernoos staan Wickmayer en Niculescu tegenover de Japanners Shuoko Aoyama en Risa Ozaki. Zij schakelden het derde reekshoofd, de Amerikaanse Nicole Melichar en de Chinese Xu Shilin, donderdag al in 1 uur en 28 minuten met 6-4, 5-7 en 10-5 uit.

Het is de derde keer dat Wickmayer in de finale van een WTA-dubbeltoernooi staat. In 2009 was ze samen met de Nederlandse Michaëlla Krajicek runner-up in Rosmalen, in 2013 won ze met de Liechtensteinse Stephanie Vogt in Luxemburg. In het enkelspel puurde Wickmayer uit tien finales al vier WTA-titels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer