© Sven Dillen

Meisje met beperking (13) verkracht door medeleerlingen

Een 13-jarig meisje is op school het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting door medeleerlingen. De feiten dateren van half september.

vbr

De 13-jarige Suzanne heeft een licht verstandelijke handicap en een gedragsstoornis. Ze maakte dit schooljaar de overstap naar het secundair onderwijs. Ze had na een lange zoektocht een school voor buitengewoon onderwijs gevonden die haar wilde opnemen. Het was niet de school van haar voorkeur, maar elders was er geen plaats, zegt haar pleegmoeder.

In die school, een Medisch-Pedagogisch Instituut, werd ze na amper twee weken verkracht. Door medeleerlingen die haar geleerd hadden wat ze moest doen om uit de klas te worden gezet.

Toen ze ’s avonds terugkwam op het internaat waar ze door de week verblijft, merkten de begeleiders dat er iets met haar aan de hand was. Haar pleegmoeder, die anoniem wil blijven om het meisje te beschermen, zegt dat de alerte begeleiding toen een spel met haar heeft gespeeld, dat erop gericht is om seksueel misbruik te achterhalen. “Na slechts enkele vragen wisten ze het antwoord al.”

Onderzoek in het ziekenhuis leerde dat er sprake was geweest van seksueel verkeer. Er werd een klacht ingediend bij de politie. Het parket van Gent bevestigt dat er een onderzoek loopt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer