Aangereden voetganger op Brusselse Ring eerder opgepakt voor dronkenschap

De voetganger die donderdagochtend werd aangereden op de Brusselse Buitenring (R0) in Anderlecht, was eerder opgepakt voor openbare dronkenschap. Het ongeval zorgde voor urenlange verkeershinder op de weg.

evg

De 43-jarige man werd om 3.30 uur, twee uur voor het ongeval, door de politie naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht gebracht. 'De politie werd opgeroepen omdat een man lichtgewond was geraakt op de openbare weg', zegt Stéphanie Lagasse, woordvoerder van het Brusselse parket. 'Eenmaal ter plekke trof de politie de man aan, lichtgewond en zwaar onder invloed van alcohol. De man werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om er behandeld te worden, volgens hem was hij gevallen.'

'Om half zes werd de federale politie en de wegpolitie opgeroepen voor een ongeval op de ring in Anderlecht', zegt Lagasse. 'Een wagen had een voetganger omver gereden. De chauffeur werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht, de voetganger overleed ter plekke na de aanrijding. De voetganger is de man die eerder werd opgenomen in het ziekenhuis.'

Volgens het parket was bij het ongeval één voertuig betrokken, dat zowel de voetganger aanreed als vervolgens tegen een portiek van de verkeerssignalisatie reed, waarna het bord op het wegdek terechtkwam.

De Buitenring in Anderlecht was vanaf 05.30 uur een aantal uren volledig versperd. Niet alleen moest het portiek van de verkeerssignalisatie verwijderd worden, het parket moest ook ter plaatse komen om het ongeval te onderzoeken.

Het Brusselse parket heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste omstandigheden van het hele voorval. Zo is onder meer een wetsarts aangesteld, die eerder donderdagvoormiddag ter plaatse is gegaan.