Plofkraak in KBC-kantoor Kinrooi: derde keer al in Limburgse gemeente

© Tom Palmaers

In een bankkantoor van KBC in de Limburgse gemeente Kinrooi is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd. Buurtbewoners hoorden een knal en zagen drie mannen wegrijden met een auto. Het is niet duidelijk of de daders buit hebben kunnen maken. Het is al de derde keer dat plofkrakers toeslaan in de gemeente. Dat meldt Het Belang Van Limburg.

adm

De schade aan het gebouw is groot. Het betreft een automatenkantoor - dus zonder personeel- met één automaat. De bovenbuur van het kantoor raakte niet gewond.

Door de knal vloog de vooruit van het bankkantoor, incluis het frame, uit de muur. De lokale politie, ontmijningsdienst DOVO, het labo van de politie en de brandweer Oost-Limburg zijn ter plaatse. Of de dieven een buit hebben gemaakt, is nog niet duidelijk.

Derde keer

Voor de burgemeester van Kinrooi, Jo Brouns (CD&V), is het al de derde keer in iets meer dan een jaar tijd dat er in zijn gemeente een plofkraak plaatsvond. Donderdagochtend was een bankautomaat van KBC op de Breeërsteenweg het doelwit van plofkrakers. “Ik woon op ongeveer honderd meter van het gebouw. Ik hoorde rond 4 uur een enorme knal en ik dacht meteen aan een plofkraak”, vertelt burgemeester Jo Brouns.

“De materiële schade aan het kantoor is groot. Naar verluidt is er geen buit gemaakt, want de bankinstellingen beveiligen en wapenen zich beter tegen dergelijke plofkraken. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Net boven het kantoor, waar alleen automaten staan, woont een koppel. Banken gaan zich maximaal beveiligen tegen dit soort criminaliteit, want in de grensregio zijn ze bijzonder gevoelig voor plofkraken. We kunnen alleen maar hopen dat die extra veiligheidsmaatregelen een ontradend effect gaan hebben op de daders”, voegde Jo Brouns eraan toe.

Op 13 januari dit jaar mislukte een plofkraak op een geldautomaat van bpost in Kinrooi. Op 4 juni 2018 drongen vier gemaskerde mannen een ING-bankkantoor aan het Dorpsplein in Kinrooi binnen, waar ze twee geldautomaten opbliezen. Het viertal wist toen wel een aanzienlijke geldsom buit te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen