Klaar voor de herfst? Deze modetrends draag je nu al

Kon jij tijdens de koopjesperiode ook zo moeilijk je ogen van de rekken met wintercollecties houden? Popel je nu al om je kleerkast vol te proppen met de nieuwste hebbedingen? Met schoudervullingen, baggy broeken, satijnen niemendalletjes en een vleugje neon haal je nu al moeiteloos de nieuwste trends in je garderobe.

VVA

Debardeurs, broekrokken, driedelige kostuums, trenchcoats en polo’s. De kledingstijl met referenties naar de bourgeoisie of de oude, privéscholen aan de overkant van het Kanaal zijn razend populair. Allemaal bij voorkeur in subtiel beige, bruin of grijs.

© Catwalk Pictures/ Salvatore Ferragamo, Burberry en Céline

Van de nineties naar de eighties. In de tijd reizen is zowat het favoriete tijdverdrijf van alle modehuizen, die dit keer inspiratie plukten in de foute jaren tachtig. Schoudervullingen, parachutebroeken, glimmende stofjes, jumpsuits, brede tailleriemen en een vleugje neon … de eighties are back.

© Catwalk Pictures/ Alexander McQueen, Alberta Ferretti , Isabel Marant en Chanel

In een satijnen niemendalletje in de vrieskou ronddartelen is misschien slechts aan de echte fashionista’s voorbehouden, maar de zachte, zomerse temperaturen van dit moment zijn ideaal om voor een satijnen feestjurkje te kiezen.

© Catwalk Pictures/ Philosophy di Lorenzo Serafini, Christopher Kane en Brandon Maxwell

Vergeet skinny’s. Tijdens je volgende strooptocht in de winkels ga je voluit voor baggy. Wijdvallende broeken mogen losjes op de heupen hangen, dichtgesnoerd worden in de taille met een riem en/of in de laarzen gestopt worden. Elegant met een hakje, nonchalant met een sneaker. Baggy broeken zijn perfect voor elke gelegenheid en gemoedstoestand.

© Catwalk Pictures/ Acne Studios, Tom Ford, Isabel Marant en Fendi

De gekleurde maatpakken die het voorbije seizoen de sociale media overspoelden, berg je best diep in de kleerkast op, want na een overdosis aan kleur keert de rust in maatpakkenland voorlopig terug. Grijze maatpakken zijn terug van weggeweest, maar saai zijn ze zeker niet. Ook hier dragen baggy broeken de voorkeur.

© Catwalk Pictures/ Michael Kors, Acne Studios en Dolce & Gabbana

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer