© Archief

Acht daklozen ondergebracht in anoniem Hasselts huurhuis

De voorbije nacht hebben acht daklozen de nacht doorgebracht in de extra winteropvang die de stad Hasselt sinds begin november aanbiedt. De opvang is ondergebracht in een anoniem huurhuis waarvan het adres wordt geheimgehouden.

RuSt

“Het CAW voorziet het hele jaar door crisisopvang in de Salvatorstraat”, zegt Hasselts OCMW-voorzitter Brigitte Smets (sp.a). “Tijdens de winterperiode steekt de stad echter een tandje bij, zodat niemand op straat hoeft te slapen. Sinds begin november huren wij daarom een huis waar tien mensen terechtkunnen.”

De opvang is bedoeld voor mensen die om uiteenlopende redenen niet in de gewone daklozenopvang terechtkunnen. “Daar was duidelijk nood aan, want al sinds begin november overnachten er telkens zo’n vijf personen. De laatste dagen is het door de vrieskou zelfs nog drukker.” De voorbije nacht bleven in totaal acht mensen slapen.

Het is de eerste keer dat Hasselt extra winteropvang voorziet. Het adres wordt bewust geheimgehouden. “Daklozen die op zoek zijn naar een slaapplaats moeten in de eerste plaats bij het CAW gaan aankloppen. Als ze daar niet terechtkunnen, worden ze naar de winteropvang doorverwezen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer