Colruyt test in Kortrijk slimme weegschaal die groenten en fruit herkent

© Colruyt.

Retailer Colruyt test in zijn supermarkt in Kortrijk een weegschaal die automatisch producten herkent. Dat gebeurt met een slimme camera die groenten en fruit kan identificeren. Het systeem wordt drie maanden lang getest in de West-Vlaamse vestiging, zo meldt Colruyt donderdag.

adm

Colruyt is naar eigen zeggen de eerste Belgische supermarkt die automatische productherkenning van groenten en fruit uitprobeert.

De camera herkent de 120 soorten groenten en fruit die bij Colruyt Kortrijk in de rekken liggen. Wanneer klanten aan de kassa een groente- of fruitsoort in de weegschaal leggen, maakt de camera een foto. Op basis van die foto kan het systeem automatisch herkennen welk product er in de weegschaal ligt. Daarna moeten klanten op een tablet bevestigen dat het om het juiste product gaat. Uit de eerste tests blijkt dat in 97 procent van de gevallen het juiste product op de tablet wordt voorgesteld.

Tot nu toe tikten de verkopers aan de kassa een code in voor groenten en fruit. Dat is met de automatische productherkenning niet meer nodig. Colruyt hoopt zo het kassasysteem te versnellen.

Een eventuele uitbreiding van het project is nog niet aan de orde. Eerst wacht de supermarktketen de resultaten af van het testproject.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen