Peter Vanderveken
Volledig scherm
© Peter Vanderveken

Belgen kopen steeds meer motorhomes

De verkoop van nieuwe motorhomes steeg in het eerste semester van 2019 met 10,75 procent. Ook caravans zijn populair, er werden 2,83 procent meer nieuwe caravans ingeschreven tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV).

16 reacties

  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Het idee en de voordelen zijn leuk maar als je er verder over nadenkt? Zoveel geld en wat doe je daar dan echt mee? De meeste tijd staat het ad kant te vermuffen. Na enkele jaren zijn de meeste al te koop. Voor dat geld ben je al heel veel op reis geweest zonder sleurhut. Elk zijn plezier ntrlk.
  • Stefaan Kerckhof

    5 jaar geleden
    Goed dat mensen onderweg ook inkopen doen en je ze bij de supermarkt ziet,lijkt me logisch er rijden er 'officieel' + 50000 in België.Je kan mensen natuurlijk ook niet verplichten om een extra wagen te kopen voor de gewone verplaatsingen, daardoor alleen al zijn er zoveel busjes(buscampers).
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Frans Peeters, er bestaan al verschillende modellen E-campers, hoor, en dat aanbod neemt snel toe naarmate er meer bestelwagens elektrisch aangedreven worden, het chassis van bestelwagens wordt gebruikt om er mobilhomes op te bouwen. Ook in dit segment wordt diesel naar de exit geduwd, ook door gasaandrijving, niet in het minst omdat de toegang tot toeristische attracties voor diesels steeds problematischer wordt.
  • Mike Vanderkerken

    5 jaar geleden
    Beste heer Verstrepen, eerst even informatie opzoeken aub, de meeste campings zijn spotgoedkoop. Verder moet je je gewoonweg goed informeren wat kan of niet kan in elk land. Een mobilhome geeft je vrijheid en voor verplaatsingen onderweg neem je een elektrische fiets of scooter mee. De meeste mensen die dit kopen hebben al een huis afbetaald en zien dit als een investering om te genieten van het leven.
  • Pascal Note

    5 jaar geleden
    Beste Mensen laat ieder zijn gang maar gaan. Ik heb toch ook geen commentaar als jij met het vliegtuig op reis gaat. Of als je een dure suv bezit om je 10 km naar je werk te verplaatsen. In welk landje zijn we eigenlijk als wel al kritiek hebben op elkaars leven. Have a nice dag.