© Jan Auman

© JAA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Wapenhandel in de buurt van school kan niet”

In de wijk Deuzeld is ongerustheid ontstaan naar aanleiding van de vergunningsaanvraag van wapenhandel H&O Arms in de Boekenborglei. “Wij zijn geen open winkel en leveren alleen op bestelling aan verzamelaars en sportschutters. De enkele wapens hier aanwezig bevinden zich altijd in een bunker”, relativeert de zaakvoerder.

jaa

Werfleider Tom (34) en Peter (38), directielid in een dienstverlenende onderneming, zijn twee kameraden die een passie voor schieten en historische wapens delen. Anderhalf jaar geleden besloten ze hun grote kennis over revolvers, geweren en pistolen te verzilveren door in bijberoep H&O Arms op te starten met zetel aan de Boekenborglei. Dat is een gewoon huis in een dichtbevolkte buurt.

Hoewel H&O Arms met een officiële toelating van het gemeentebestuur een wapenhandel uitbaat aan de Boekenborglei, lijkt de buurt dit nu pas door te hebben en er alleszins bezwaren tegen te maken. Reden is een openbaar onderzoek naar aanleiding van een aanvraag om straks 40 kg in de plaats van de reeds vergunde 20 kg kogels te mogen opslaan.Mede doordat het gemeentebestuur de brieven om het openbaar onderzoek aan te kondigen in de buurt te laat verzond en ook door een officieel bord waarop sprake was van ‘explosieven’, is onder meer de gemeenschap van de lagere scholen Sint-Eduardus gealarmeerd.

“Een wapenverkooppunt en opslagplaats voor munitie in de buurt van onze lagere school en nog veel dichter bij de GO!-school Deuzeldpark kan niet”, aldus Sint-Eduardus-directeur Piet Bellens, ook verrast over het feit dat er in de buurt nu reeds een wapenhandel actief is.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet Van Antwerpen - Editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER