Van zodra de politie opduikt verspreidt de massa demonstranten zich. Slechts een klein groepje blijft achter, gewapend met paraplu’s en geïmproviseerde schilden om zich te beschermen tegen politiecamera’s, traangas en pepperspray.
Volledig scherm
Van zodra de politie opduikt verspreidt de massa demonstranten zich. Slechts een klein groepje blijft achter, gewapend met paraplu’s en geïmproviseerde schilden om zich te beschermen tegen politiecamera’s, traangas en pepperspray. © AFP

Demonstranten Hong Kong organiseren zich volgens Bruce Lee strategie

Al weken komen demonstranten in Hong Kong op straat uit protest tegen de regering. Wat aanvankelijk begon als massale protestacties die hardhandig uit elkaar werden gedreven door de oproerpolitie, neemt de laatste dagen een andere gedaante aan. Actievoerders komen schijnbaar ongestructureerd de straat op en blokkeren stations, straten, politiekantoren en overheidsgebouwen, om daarna net zo snel als ze gekomen waren allemaal in een andere richting te verdwijnen. Uit een reportage van de Britse site The Independent blijkt dat ze een onzichtbare strategie toepassen, geleend van Bruce Lee: “Be like water”. Gedraag je als water.

0 reacties