we can dance persbeelden
Volledig scherm
we can dance persbeelden © rv

WECANDANCE waarschuwt bezoekers: “Geen blackface toegestaan”

FestivalsDit weekend vindt WECANDANCE plaats. Het festival vraagt bezoekers elk jaar om in een specifieke dresscode naar Zeebrugge af te zakken, en dit keer viel de keuze op ‘safari nomads’. Maar de organisatie waarschuwt bezoekers op sociale media wel dat een ‘blackface’, een zwart geschilderd gezicht, niet toegestaan is. Mogelijk om een relletje als op de Thé Dansant in Tervuren enkele dagen geleden te vermijden. 

20 reacties

  • Tom Dumont

    5 jaar geleden
    Een huidskleur is geen kostuum dat je even aan- en uittrekt voor een feestje. Iedereen met een andere huidskleur komt in dit land vroeg of laat in contact met xenofobie of racisme. En dan spreken we nog niet over onze historische fouten tegenover Afrika. Wanneer werd jij laatst door je huidskleur anders behandeld - gediscrimineerd? Goede keuze van Wecandance, jammer dat zoiets in 2019 nog moet uitgelegd worden.
  • Frits Vandenberge

    5 jaar geleden
    Sommige mensen - en bij uitbreiding de organisatoren - willen echt politiek correct zijn op het absurde af. Laat de mensen zich toch amuseren. Wat heeft dit in godsnaam met racisme (waar ik tegen ben) te maken? Dit is echt absurd tot en met. Mensen met gezonde zin voor realisme zouden beter dit festival links laten liggen.
  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    En wat met stammen in Afrika die hun gezicht wit schilderen? Zijn dat dan ook racisten?
  • Amy Van lombergen

    5 jaar geleden
    Mogen we nog 3 koningen gaan zingen? Tegenwoordig gaat het toch ver hoor. Mag mijn kind zich verkleden in zwarte Piet, een Chinees of een indiaan? Prinses ook niet zeker want het moet genderneutraal zijn. En ook nog milieuvriendelijk. En aan de slavernij en de uitroeiing van de indianen kan ik niets aan doen, dat is geschiedenis,ver voor mijn tijd. Heks valt dan ook al af wegens de inquisitie. Maar plezier maken mag precies niet meer. We willen allemaal wel eens iemand anders zijn.
  • Nicolas De Mol

    5 jaar geleden
    Zou voor mij al voldoende zijn - mocht ik er al willen naartoe gaan - om vooral niet te gaan. Boycotten die zooi...