Johan Thijs
Volledig scherm
Johan Thijs © Photo News

KBC-topman stelt fiscale bevoordeling van spaarboekjes in vraag

Na het pleidooi van ING-topman Erik Van Den Eynden begin deze week om de wettelijke minimumrente op het spaarboekje te verlagen, heeft ook KBC zich in het debat gemengd. Johan Thijs vroeg zich af waarom de overheid spaarboekjes nog fiscaal bevoordeelt, via de vrijstelling van de roerende voorheffing tot 980 euro intresten. “Men bevoordeelt een product dat verlieslatend is; waarbij de klant aan koopkracht verliest. Waarom niet het sparen stimuleren voor om het even welk spaarproduct? Dan kan de klant vrij kiezen.”

80 reacties

  • kamiel fremault

    5 jaar geleden
    Grote banken zijn te gevaarlijk om verder in het privé te laten. Deze banken moeten genationaliseerd worden zodat we geen 2e Dexia, Fortis of KBC meer meemaken. 3x is meer dan genoeg. Kleine banken zoals Crelan en Argenta kunnen gerust in privéhanden blijven. Deze banken zijn zelf het slachtoffer van de grootbanken.
  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    Ik stel de fiscale bevoordeling van grote bedrijven en banken, waaronder KBC, in vraag. Zeker wanneer die banken hun klanten alleen maar meer laten betalen om er steeds minder voor terug te geven.
  • Roger Van den Bergh

    5 jaar geleden
    De banken verdienen nog niet genoeg, zeker? Zij zouden graag hebben dat iedereen aandelen koopt met het risico op verlies van het gehele kapitaal. Vandaar dat zij ook negatieve rente willen om aandelenverkoop te stimuleren. Bovendien zijn instapkosten, beheerskosten, uitstapkosten, enz... zekere inkomsten voor de banken...
  • Julien van Ghent

    5 jaar geleden
    Ik stel me gewoon jouw verloning in vraag!
  • Jan Jansens

    5 jaar geleden
    KBC heeft in 2018 2,5 miljard euro netto winst gemaakt en nog klagen ze. Ze hebben nog maar recent alle kosten verhoogd voor het hebben van een spaarrekening waar door je meer betaald dan dat je intrest hebt.