Toch vergunning voor moskee in Harelbeke

© loh

De moskee in Harelbeke heeft toch een vergunning gekregen voor de inrichting van een nieuw gebedshuis in een villa langs de Kortrijksesteenweg. Het Vlaams Belang en enkele buurtbewoners tekenden nog beroep aan, maar de deputatie van de provincie verleende op 8 augustus toch een stedenbouwkundige vergunning.

jvh

Buurtbewoners en het Vlaams Belang probeerden de verhuizing van de moskee naar het huis aan de Kortrijksesteenweg tegen te houden omdat ze vreesden voor overlast. Het was de derde keer dat Vzw Baden, die moslims in Harelbeke vertegenwoordigt, een aanvraag indiende bij de stad Harelbeke. Daarop kreeg de stad een bezwaarschrift van omwonenden en het Vlaams Belang. Toch besloot de stad Harelbeke de vergunning te verlenen onder voorwaarden.

Tegen die beslissing tekenden omwonenden samen beroep aan. Daarop gaf de provinciale omgevingsvergunningscommissie een positief advies met als voorwaarde dat er maximaal 80 personen aanwezig zouden zijn in de moskee. De deputatie volgde het advies op en verleent nu een vergunning onder voorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen