STAM biedt half jaar lang onderdak aan draken

Het Stadsmuseum Gent (STAM) heeft een expo opgezet rond het thema "Draken". Er zal onder meer werk van Ai Weiwei, Jan van Cleef en Ulisse Aldrovandi worden tentoongesteld vanaf vrijdag 2 december.

Het Stadsmuseum Gent (STAM) heeft samen met het Limburgs Museum uit Venlo in Nederland een tentoonstelling opgezet rond het thema "Draken". Vrijdag opent de expo de deuren in Gent.

"Vriend of vijand, de draak is van alle tijden en culturen. Het is de mens die het fabeldier betekenis geeft en zijn innerlijk en uiterlijk bepaalt. Maar tegelijk komen alle mogelijke uiterlijke kenmerken van een draak ook echt voor in de natuur", zegt Christine De Weerdt van het STAM.

De tentoonstelling toont draken van hedendaagse kunstenaars zoals de Chinees Ai Weiwei, maar ook cultuurhistorische objecten en dieren op sterk water.

Daarnaast zijn er activiteiten voor groot en klein gepland in het museum. Er is ook een gameruimte ingericht waar enkele videogames met draken uit de jaren 80 gespeeld kunnen worden. De expo "Draken" loopt tot en met 28 mei.

Meest gelezen