"D'Ardennen" maakt kans op Satellite Award

De Belgische thriller "D'Ardennen" van regisseur Robin Pront heeft een nominatie beet voor de beste niet-Engelstalige film op het gala van de Satellite Awards. De thriller met onder anderen Jeroen Perceval en Kevin Janssens is dit jaar ook de Belgische Oscarinzending.

De Belgische film "D'Ardennen" is door de leden van van de International Press Academy in de VS genomineerd voor de Satellite Award voor beste internationale productie. De Satellite Awards worden op 19 februari 2017 uitgereikt. Een week later worden de Oscars uitgereikt.

De debuutfilm van Robin Pront met Kevin Janssens en Jeroen Perceval is dit jaar ook de Belgische inzending voor de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. De film ging vorig jaar in premiĆØre op Film Fest Gent.

"D'Ardennen" is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Jeroen Perceval en vertelt het verhaal van twee broers die elkaar na lange tijd terugzien. Beiden waren ooit betrokken bij een homejacking, maar slechts een van de broers werd daarvoor tot een gevangenisstraf veroordeeld.

"La la land" grote favoriet

De grote favoriet voor de 21e editie van de Satellite Awards is de Amerikaanse romantische musical "La la land" met Ryan Gosling en Emma Stone. De film van Damien Chazelle maakt kans op dertien onderscheidingen op het gala van de internationale filmpers in Hollywood.

Meest gelezen