Het hert met de tumoren.
Volledig scherm
Het hert met de tumoren. © Julie Carrow (Facebook)

Hartverscheurende foto's van met tumoren bedekt hert gaan wereld over

Foto's die de Amerikaanse verpleegkundige en amateurfotografe Julie Carrow recent maakte van een met wratten of tumoren bedekt hert hebben wereldwijd tot de nodige verbazing geleid. Ze spotte het wilde hoefdier in de bossen bij de plaats Pipestone (Minnesota) en vroeg experts of de heftig ogende aandoening verklaarbaar is. Volgens wetenschappers gaat het om een extreme vorm van een ongevaarlijke virusziekte waar het hert vermoedelijk weinig last van heeft. 

5 reacties

  • Andrew Kinder

    5 jaar geleden
    Da s wel hartverscheurend. Maar da s de wet van de natuur. Er zijn nog dieren en mensen die met verschrikkelijke ziektes rondlopen. Denk maar aan de vleesetende bacterie.
  • aaron aerts

    5 jaar geleden
    Jagers schieten nu wel niet voor tropheeën. Ze schieten voor natuurbehoud en hebben quota's die voor de balans geschoten *moeten* worden. Ze beroordelen een populatie dieren aan hoe "vet" ze zijn. Dikke dieren hebben veel eten en zijn een kleine populatie. Magere dieren hebben geen voedsel omdat de populatie te groot is. Dan worden ze pas geschoten. Een jager zou dit beest graag uit z'n lijden verlossen.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Niks hartverscheurend, dat is het leven van mens en dier.
  • Nicole De Maeyer

    5 jaar geleden
    Ocharme die beest...
  • Tony De vijlder

    5 jaar geleden
    Ocharme dat lief beestje