© Isosport

Verrips drukt droomtransfer door, KV Mechelen onderneemt stappen

Wat er al enkele weken zat aan te komen, wordt nu officieel bevestigd: doelman Michael Verrips (22), vorig seizoen nog sterkhouder Achter de Kazerne, heeft zijn vrije transfer naar Sheffield United beet. Opmerkelijk, want de Nederlander had nog een contract bij Malinwa tot 2021.

thst

Sheffield kondigt Verrips aan als een ‘free transfer signing’. Dat impliceert dat ze de doelman als transfervrije speler hebben aangetrokken en dus geen transfervergoeding hebben betaald aan KV. In principe riskeert hij dus schorsing van vier tot zes maanden en riskeert Sheffield transferverbod van twee transferperiodes.

Bij KV Mechelen leggen ze zich niet zomaar neer bij de situatie. De club liet via haar website weten dat er geen akkoord is gevonden met Verrips noch Sheffield United over een correcte transfer. KV kondigt ook aan dat het de nodige stappen zal ondernemen: “Michaël Verrips verbrak zo eenzijdig zijn overeenkomst met KV Mechelen. Daar gaat Malinwa uiteraard niet mee akkoord. Een transfer van Michaël is altijd bespreekbaar geweest, maar zijn entourage wil onder de transfersom uit. We ondernemen dan ook de nodige stappen bij de FIFA.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen