Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Al bijna honderd gevallen gemeld van seksueel misbruik bij getuigen van Jehova

In zes maanden tijd zijn bijna honderd gevallen van seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova in België gemeld bij de organisatie Reclaimed Voices. Dat schrijft Le Soir vandaag.

11 reacties

  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Seksueel misbruik komt in alle kringen voor, dus ook in religieuze kringen. Bij je buren, in je eigen vriendenkring of familieleden. Pas wanneer men er geconfronteerd word, dat zoiets dicht bij je gebeurd, is de schrik heel groot. Meestal wordt de dader geloofd en het slachtoffer niet. Gewoon door het feit dat men het niet kan vatten. Het waarom, en hoe, en vaak ook nog (helaas) het beschuldigde vinger : "Waarom heb je dat niet eerder verteld? " Sexueel misbruik is verschrikkelijk.
  • David Lievens

    5 jaar geleden
    Ligt het aan mij of is er meer seksueel misbruik in religieuze kringen? Eerst indoctrineren dat god hen zal straffen en hun geestelijken in direct contact staan met die onzichtbare kwibus. Vervolgens gaan ze hun gangen. We zijn zover gekomen, maar van een boek uit de jaren 400 geraken we maar niet verlost...
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Toch opvallend dat, dazr waar getuigen van Jehovah vroeger minstens een keer per maand in onze strazt kwamen , je ze sedert uitbreken van dit schandaal , niet meer ziet ... raar toch of hebben ze misschien schrik om teveel uitleg te moeten geven...
  • Van Eersel Guy

    5 jaar geleden
    Ook een schoon bende bij elkaar denk....pfff
  • Willem De Voeght

    5 jaar geleden
    200 tot 250 slachtoffers op 25.000 leden. Dat betekent dat tussen de 0,8 en 1 procent van de leden slachtoffer is. Fijne organisatie als je het mij vraagt !!!