© gjg

Tiental kinderen loopt besmettelijke huidziekte op in kinderopvang: “Best naar de huisarts gaan"

Een tiental kinderen uit de stedelijke buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos in Onkerzele heeft een besmettelijke huidziekte opgelopen. De oorzaak is nog niet gekend. Het pand, dat vanaf maandag sowieso twee weken sluit wegens jaarlijks verlof, wordt grondig ontsmet.

Jan Lion

Volgens jeugdschepen Fernand Van Trimpont (CD&V) werd de besmetting woensdag vastgesteld. De symptomen zijn rode blaasjes op de huid die na een tijdje openbarsten met daarna korstvorming. “In eerste instantie werd gedacht aan impetigo of windpokken, maar de oorzaak van de besmetting is op dit moment nog niet gekend”, zegt hij. “Bij de kinderen in De Speeldoos is de kans op doorgeven zeer groot omdat ze via spel en sport vaak lijfelijk met elkaar in contact komen.”

Kinderen die de uitslag hebben opgelopen, mogen dan ook niet meer naar de kinderopvang komen zolang er besmettingsgevaar is en er geen behandeling opgestart is. “Merken de ouders huiduitslag bij hun kinderen op, dan is het aan te raden extra aandacht te schenken aan handhygiëne en op consultatie te gaan bij de huisarts voor diagnose en verdere behandeling.” Voor de besmette kinderen dreigt er geen acuut gevaar voor de gezondheid.

Volgens schepen Van Trimpont is de infrastructuur in de Kampstraat netjes en wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. “De Speeldoos sluit sowieso vanaf maandag 12 augustus voor twee weken jaarlijkse vakantie. Tijdens die periode ondergaan de lokalen en materialen een grondig onderhoud en ontsmetting. Alle ouders zijn daarvan op de hoogte gebracht via een brief.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer