Direct naar artikelinhoud
Geraardsbergen

Elf kinderen komen met onbekende huiduitslag thuis van Geraardsbergse opvang

BKO De Speeldoos gaat twee weken dicht.Beeld Frank Eeckhout

In de buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos in Onkerzele (Geraardsbergen) zijn minstens 11 kinderen getroffen door een besmettelijke huidziekte. Het is niet duidelijk om welke besmetting het gaat, meldt het Geraardsbergse stadsbestuur. 

en

Zeker 11 kinderen liepen de huiduitslag op. De symptomen zijn rode blaasjes die na een tijdje openbarsten, met daarna korstvorming. Bij sommige kinderen bevinden de blaasjes zich rond de neus en de mond, bij anderen elders op het lichaam.

“In eerste instantie werd gedacht aan impetigo of krentenbaard, maar na contact met de huisarts van een van de kinderen is het niet zeker of die diagnose de juiste is. Onderzoek van alle besmette kinderen moet hierover uitsluitsel geven”, zegt Katelijne Steenackers, preventieadviseur bij de stad Geraardsbergen.

De eerste vaststellingen dateren al van een paar weken geleden. Besmette kinderen mogen niet naar de opvang komen zolang er besmettingsgevaar is. De kans op besmetting is bij kinderen zeer groot doordat ze via spel en sport met elkaar in contact komen. Intussen zijn alle ouders ingelicht.

De buitenschoolse opvang wordt vanaf maandag twee weken gesloten voor jaarlijks verlof. Tijdens die periode ondergaan de lokalen en materialen een grondig onderhoud en ontsmetting.