© Photo News

Mignolet: “Niet altijd makkelijk als je weet dat je niet zal spelen”

Doelman Simon Mignolet mocht dinsdagavond nog eens opdraven bij Liverpool, nadat hij eind september zijn plaats onder de lat bij The Reds was verloren aan de jonge Duitser Loris Karius. De Rode Duivel hield zijn netten schoon en zag Liverpool op Anfield dankzij een 2-0 zege tegen tweedeklasser Leeds United doorstoten naar de halve finales van de League Cup.

“Het is niet altijd makkelijk als je weet dat je niet speelt, maar op training moet je er dan voor zorgen dat je fit blijft en klaar om te spelen”, vertelde Mignolet in een interview op de website van Liverpool.

De 28-jarige Mignolet ruilde in 2013 Sunderland voor Liverpool en was sindsdien een vaste waarde bij de Reds. Dit seizoen verloor de Truienaar echter zijn plaats aan Karius en moet hij vrede nemen met wedstrijden in de League Cup, de tweede Engelse bekercompetitie waarin de coaches traditioneel speelminuten gunnen aan de reservespelers. “In het voetbal kan alles snel veranderen, dus moet je gefocust blijven en dat probeer ik dan ook te doen. Ik ben een prof en als je dan de kans krijgt om te spelen, is een zege pakken altijd leuk”, aldus ‘Big Si’.

“Blij voor Origi”

Net als Mignolet moet Divock Origi bij Liverpool meestal vrede nemen met een plaats op de bank. Dinsdagavond opende Origi een kwartier voor affluiten de score tegen Leeds, zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijd. In de toegevoegde tijd kreeg de aanvaller een applausvervanging van coach Jürgen Klopp. “Ik ben heel blij voor hem, want Divock werkt hard op training”, ging Mignolet verder. “Een spits leeft van doelpunten en nu zit hij aan twee goals op rij. Hij mag zo dus nog wat voortdoen.”

Liverpool is dit seizoen in de League Cup op jacht naar revanche, want in de vorige editie grepen ze maar nipt naast de beker. In de finale moesten ze toen in de strafschoppenreeks de duimen leggen voor Manchester City. “Dat is de verschrikkelijkste manier om een wedstrijd te verliezen en dat willen we dan ook graag goedmaken. We moeten eerst voorbij de halve finales zien te geraken vooraleer we van Wembley mogen spreken, maar een club als Liverpool wil altijd prijzen pakken en de ploeg is dan ook hongerig naar wat zilverwerk.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer