Jean-Pascal van Ypersele
Volledig scherm
Jean-Pascal van Ypersele © photo_news

Klimatoloog na publicatie VN-rapport: “Het is hoog tijd om wakker te worden”

Milieu"Het is de hoogste tijd om wakker te worden en de door het IPCC voorgestelde maatregelen in de praktijk te brengen." Dat zegt klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele op RTBF-radio, na de publicatie van het speciale VN-klimaatrapport van experts over het gebruik van land.

21 reacties

  • bart van brabant

    4 jaar geleden
    Het gaat hem niet over het aantal mensen, het gaat hem om het consumptiepatroon. Als we elke week in onze SUV willen hoppen om 25km verder een Tbonesteak van 1100g willen eten om dan daarvan 80% terug uit te schijten is zelf 1 miljard teveel.
  • Henry Packard

    5 jaar geleden
    Lol Paul De Mol, wat een onzin! Het is door het verdwijnen van de natuur dat deze wereld opwarmt!!! Als men alle bossen terug naar hun oorspronkelijke staat zouden terugbrengen zou er geen opwarming zijn, Bomen nemen de CO2 op! Eens we met 20.000.000.000 mensen zullen zijn zal het wel doordringen! Helaas zal het dan te laat zijn! Denkt daaraan wanneer je kinderen maakt... 50 jaren geleden waren wij maar met 4.500.000.000! Te zot voor woorden!
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    De man heeft een klein beetje gelijk maar de globalisatie waar wij in 2.002 zou hard tegen protesteerden is de turbo van de opwarming - 1 container gemiddeld netto heenreis 500 L brandstof : een mega bootje met 25.000 c. reken uit -dramatische omwenteling met als enige schuldigen politici en hun donateurs de actionairs en multinationals
  • Christophe Vandepoel

    5 jaar geleden
    Achja, wetenschappers voorspellen toch ook dat het eraan zit te komen dat nog eens een supervulkaan zal uitbarsten. Dan is alle moeite voor het klimaat toch een moeite voor niets.
  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Het klimaat verandert en dat niet alleen door toedoen van de mens. Als we het tempo dan toch een klein beetje willen remmen dan moeten we niet alleen de overbevolking tegen gaan, maar ook streven naar een duurzame economie. Een economie die er is voor het volk en niet zoals nu het volk in dienst van de economie.