AFP
Volledig scherm
© AFP

Ocean Viking redt voor het eerst bootvluchtelingen voor de kust van Libië

Het nieuwe reddingsschip van de hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen heeft vrijdag voor het eerst bootvluchtelingen op de Middellandse Zee opgevangen. De migranten werden voor de kust van Libië van op een rubberboot aan boord van de Ocean Viking gebracht, deelden de twee organisaties mee. "Alle mensen zijn veilig aan boord", schreven ze op Twitter.

10 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Die hadden nooit de intentie om met hun rubberbootjes tot in Europa te geraken. Laat die zg reddingsschepen begeleiden door waarnemersboot en stuur er iedere keer de door ons betaalde Libische kustwacht op af als zo'n vloot met rubberbootjes afstevent op de door die organisaties vooraf bekend gemaakte koers van hun "reddingsschepen". 't Zal vlug gedaan zijn met die fratsen.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Dit is mensenhandel die moet stoppen.
  • Phil Duncan

    5 jaar geleden
    Normaal moet je die vluchtelingen naar de dichtst bijzijnde haven doen en dat si niet Italië of Malta of Spanje , dat is Lybië . Dus ze spelen gewoon verder taxi tussen Afrika en Europa onder de noemer van humaniteit , wie hun zorg hier zal betalen trekken die gesponsorde linkse ngo's niets van aan . Typisch links dus , hopelijk haat Salvini de meerderheid in Italië .
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan die zogenaamde hulporganisaties eens begrijpen dat ze niet welkom zijn in europa en dat hun "werk" eigenlijk geen zin heeft . Wie betaalt dat trouwëns allemaal ?
  • julien de meulder

    5 jaar geleden
    en wie gaat ze weer onderhouden de eigenaar van de boot verantwoordelijk houden er voor de kosten laten opdraaien