Rosevleugelsprinkhaan duikt na een eeuw weer op in België

DierenDe rosevleugelsprinkhaan verdween bijna een eeuw geleden volledig uit ons land, maar is nu weer opgedoken. Dat meldt Natuurpunt. Naast de sporadische waarneming de afgelopen jaren van enkele zwervers werden eind juli in een zandgroeve in de provincie Luxemburg verschillende exemplaren opgemerkt, wat duidt op de vorming van een kleine populatie. 

5 reacties

  • Patrick Verbelen

    5 jaar geleden
    Het zal eerder te maken hebben met pesticiden, die we hier gebruikten, waardoor deze en andere soorten bijna volledig verdwenen waren en nu langzaamaan, terug komen. De klimaatopwarming heeft hier niks mee te maken, die wordt vooral gebruikt om onzin en doemscenario's te verspreiden.
  • korky pooly

    5 jaar geleden
    In Frankrijk en Italië heb ik ze al wel gezien. Die dingen springen ver!
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Wat een onzin wordt er toch vertelt .De sprinkhaan was vroeger nog in grote getallen aanwezig,is vorige eeuw " uitgestorven"op een paar exemplaren na,en nu is ze zich terug aan't verspreiden door de klimaatopwarming.Volgens mij is bij sommigen de hersenpan aan't opwarmen.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Hebben wij dan begin van de jaren 1900 dan nog een opwarming van de aarde gehad want toen kwamen ze ook al in België voor.
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Lees dat nu eens achter mekaar!! De rosevleugelsprinkhaan verdween bijna een eeuw geleden volledig uit ons land, maar is nu weer opgedoken...... Natuurpunt vermoedt dat de soort haar verspreidingsgebied als gevolg van de klimaatverandering aan het uitbreiden is naar het noorden. Ergens klopt er iets niet?