Drieling reeën dartelt rond in De Averegten

In provinciaal groendomein De Averegten in Hallaar (Heist-op-den-Berg) huist een drieling reeën. Het aandoenlijke fenomeen is te zien op beelden van een wildcamera waarmee de dieren plots oog in oog stonden.

Volgens domeinwachter Hans Limet werpen reeën meestal een of twee jongen. “Een drieling is zeker geen alleenstaand geval, maar als er eentje geboren wordt, wijst dat wel op een uitstekende biotoop voor de dieren”, stelt hij.

Dat blijkt in De Averegten dus het geval te zijn. “Vorig jaar werd er ook al een drieling geboren aan de andere kant van het domein. Ondanks de recreatieve activiteiten die hier plaatsvinden, lijken de reeën daar dus weinig last van te hebben”, stelt Limet. “Een van de redenen waarom ze zich hier zo op hun gemak voelen, is dat we honden weren uit het binnenbos. Die geuren zouden de dieren anders wel eens van slag kunnen brengen. Op de losloopweide na moeten honden in de rest van het domein aangelijnd worden, net zoals dat in alle openbare domeinen verplicht is.” Voorlopig heeft de domeinwachter de nest reeën nog niet in het echt ontmoet, maar de wildcamera liegt allerminst over hun aanwezigheid.

www.provincieantwerpen.be/averegten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER