Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Verrast De Wever iedereen met coalitie én regeerakkoord?

Verrast Vlaams informateur Bart De Wever volgende week vriend en vijand door niet alleen zijn coalitiepartners voor te stellen, maar meteen ook een afgewerkt regeerakkoord? Het is een piste die vrijdag de ronde doet in de Wetstraat. 

79 reacties

  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    @André Herbots, Van Grieken slaagt erin om het VB almaar meer salonfähig te maken. De kans is niet onbestaande dat hij ooit formateur wordt. N-VA wordt dan de coalitiepartner van het VB, maar dat zal dan zonder De Wever zijn. Voor meerdere N-VA kopstukken is een cruciale rol weggelegd. En verder: uit CD&V, SP.a en O.VLD zullen mandatarissen overlopen naar N-VA, en vanuit N-VA zal ook het omgekeerde gebeuren. Dewinter blijft nuttig als blaffende waakhond, maar hij ligt wel aan de ketting.
  • Brecht Didden

    5 jaar geleden
    Bartje, ik hoop dat je snel kan inpakken en wegwezen, zo met de mensen hun voeten rammelen. Hij is NOOIT van plan geweest om samen met VB te regeren, en in feite moest hij geen formateur, zijn partij was de grootste verliezer in mei.
  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    Jan Luytens,veronderstel dat wat u schrijft in 2024 uitkomt en Van Grieken formateur wordt, hij gaat geen enkele andere partij aan zijn onderhandelingstafel krijgen.Hij zal daar moederziel alleen zitten.Dus zullen het alweer verloren stemmen zijn voor VB.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Bruno De Wever zegt in De Morgen: “Het was pas echt interessant geweest wanneer beide partijen een paar procenten meer gehaald hadden. Het is jammer dat we nu niet zullen weten of N-VA echt met Vlaams Belang had willen besturen.’ -- Verdorie, waarom slaagt nu niet één journalist erin om die vraag aan Bart De Wever te stellen? Een ja of een nee zou het zeker niet zijn, maar ik ben wel benieuwd hoe mooiprater BDW zou reageren (rond de pot gedraai, een ontwijkend antwoord of helemaal geen?)
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Verrast ik zou eerder zeggen verast. Van hetzelfde nog maar eens. Boontje komt omzijn loontje.