© *

TREND. Toon je enkels, ook als het vriest

Een beetje fashionista herken je vandaag aan haar blote enkels. Want nu de broeken hoger en de schoenen lager worden, blijft er onvermijdelijk twee centimeter bloot tussen schoen en zoom. Ook als het vriest.

tib

'Flanking', heet de nieuwe trend, een combinatie van 'flashing' en 'ankle'. De oorzaak ligt bij de nieuwe broeklengte, die tot iets boven de enkel komt, waardoor je of je kousen, of een streepje bloot moet laten zien. Uit een reportage van VTM blijkt dat de jonge fashionista's het laatste verkiezen.

"De trend van je blote enkels te showen, ook tijdens de winter, komt van de catwalks", zegt fashionista Tiany Kiriloff. "We zien heel wat korte broeken en platte schoenen en dan is het altijd iets mooier om geen kousen te dragen. Wil je meedoen aan deze trend, smeer dan eerst je benen in, zodat je geen stukje schraal been moet laten zien. En duffel je goed in: als je bovenaan goed ingepakt bent, kan de hitte langs beneden naar buiten".

Helemaal geen kousen dragen is overigens niet nodig: in verschillende ketens vind je zelfs tijdens de wintermaanden nog lage sokjes die onzichtbaar zijn in je schoenen. Draag je enkellaarsjes, draag dan enkelkousjes - als je gewone kousen in je laarsje propt, blijven ze zichtbaar. Voor sneakers en platte schoenen zijn kousenvoetjes, die alleen je tenen en hiel bedekken, de beste optie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer