© Jeroen Hanselaer

Comics Station beschermd tegen schuldeisers, Plopsa haakt af als overname-kandidaat

Het indoorpretpark rond stripfiguren Comics Station in Antwerpen-Centraal staat onder bescherming tegen schuldeisers. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag en wordt bevestigd door aandeelhouder PMV. Er zouden al enkele maanden gesprekken lopen met mogelijke overnamekandidaten, maar meer info wil het pretpark niet kwijt. Pretparkgroep Plopsa haakte af.

Sinds 23 juli valt Comics Station onder de ‘wet betreffende continuïteit van ondernemingen’ (WCO). Tijdens een periode die loopt tot 26 oktober, is het bedrijf beschermd tegen zijn schuldeisers.

In tussentijd wordt bij Comics Station gezocht naar oplossingen. Begin mei raakte al bekend dat er wordt gesproken met overnamekandidaten. Over hoe de situatie er drie maanden later uitziet, kan woordvoerder Frank Kindt van aandeelhouder PMV niet kwijt. “Om de lopende zaken niet te bemoeilijken”, zegt hij.

“Past niet in de Plopsa-familie”

Plopsa Group bevestigt dat het een tijdlang behoorde tot die kandidaten, maar na een marktstudie afzag van een eventuele overname. “Comics Station bevindt zich op een unieke locatie en heeft sterke content”, zegt algemeen directeur Steve Van den Kerkhof. “We hebben bekeken hoe we de eigenheid van het park kunnen behouden maar tegelijkertijd er de Plopsa-stempel op kunnen drukken, maar de beperkte capaciteit maakt dat het niet in de Plopsa-familie zou passen. De capaciteit uitbreiden, zou een te grote investering met zich meebrengen.”

Comics Station opende in 2017. Een verlieslatend eerste jaar en tegenvallende bezoekersaantallen in de daaropvolgende zomer lagen mee aan de oorzaak van de moeilijke financiële situatie vandaag.

LEES OOK: (+) Zoo versus Plopsa: welke kandidaat-overnemer maakt de grootste kans op strippretpark Comics Station?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER