AP
Volledig scherm
© AP

Trump spreekt van "buitengewone" steun Congres voor betere omkadering wapenverkoop

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gewag gemaakt van "buitengewone" steun in het Congres voor een betere omkadering van de verkoop van vuurwapens. Dat deed hij zes dagen na schietpartijen die de Verenigde Staten in rouw dompelden.

4 reacties

  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Trump is een geboren manipulator: het lijkt hier wel of hij zelf een wetsontwerp heeft ingediend waar de democraten mee akkoord gaan. Deze man hoeft van niemand lessen te krijgen.
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    (sic) "Maar hij verzekerde de machtige wapenlobby NRA opnieuw dat hij volkomen achter het recht van de Amerikanen op het bezit van wapens bleef staan. “Ik ben de grootste verdediger van het Tweede Amendement die er kan zijn”, benadrukte Trump in een verwijzing naar het grondwettelijke recht op het bezit van een wapen. " Had je nu echt iets anders verwacht van Trump die zijn honderden miljoenen steun dankt aan de NRA om opnieuw verkozen te worden?
  • Walter WOUTERS

    5 jaar geleden
    Wapenlobby is de baas in USA............
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    ik snap de commotie niet, 99.9 % gebruikt zijn wapens regulier, is het inperken van wapens voor criminelen, geesteszieken en extremisten met een strafblad voor geweld dan zo onbespreekbaar, het lijkt mij de logica zelf en voor iedereen het beste, ook de nra want de kansen op negatieve publiciteit dalen.