© RR

Koppel zoekt met speurhond naar vermiste hond

Ilse Van Dijken en Ben Segers uit Ravels zitten in zak en as. Hun 7-jarige hond Kuma ging lopen tijdens een wandeling in de bossen van Kasterlee en is na tien dagen nog niet terecht. Er kwam zelfs een speurhond mee zoeken naar hun geliefde viervoeter.

Hans Otten

Kuma is een telg van het Japanse hondenras Shiba Inu en is intussen 7 jaar oud. Maar omdat haar baasjes Ilse Van Dijken en Ben Segers uit Ravels tien dagen geleden met vakantie waren, maakte een vriendin met de hond een wandeling in Kasterlee. “Op Bosdellen, een zijweg van de baan van Kasterlee naar Retie, schrok Kuma van een andere hond en wist zich uit de lijn los te rukken”, zegt het aangeslagen koppel. “Ze heeft op dit moment dus niet eens een halsband aan, maar is wel gechipt en opgegeven als vermist.”

De hond raakte vermoedelijk op de dool in de haar totaal onbekende omgeving. Met vrienden en vrijwilligers hebben de eigenaars de voorbije tien dagen de volledige buurt uitgekamd. “Maar dat zijn ondoordringbare bossen en Kuma is over het algemeen heel schuw. We hebben deze week ook een speurhond ingeschakeld om haar op te sporen. Die volgde mooi het pad dat Kuma gelopen heeft, maar op een bepaald moment hield het spoor plots op. Dat wijst erop dat mensen onze hond heel waarschijnlijk in hun auto hebben opgepikt. Misschien niet eens met kwade bedoeling, maar wij missen Kuma heel erg.”

Hoewel het dier al 7 jaar is, heeft het een erg kleine gestalte. “We kregen al verschillende tips binnen, maar dat bleken husky’s te zijn. Kuma is veel kleiner, amper dertig centimeter groot.” Wie Kuma heeft gezien, gaat er best niet achteraan, maar belt naar onderstaand nummer.

0494.40.63.54

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER