Onverwachte passagier rijdt kilometers mee met koppel uit Geel

Martine Van Steenbergen en Roger Bloemen uit Geel schrokken zich een hoedje toen ze onlangs een onuitgenodigde gast zagen in hun auto. Het zou uiteindelijk om een hermelijn gaan. Een diertje dat toch vrij zeldzaam is, zeker in de motorkap van een auto.

“Wat is dat!”, hoor je Martine roepen in de video. Het koppel uit Geel reed in Nieuwpoort toen Roger plots lawaai hoorde vooraan in de auto. Nadat ze eerst dachten dat het om een muis ging, piepte plots een hermelijn tevoorschijn. Het diertje had zich verstopt in de buurt van de ruitenwissers, maar had er niet op gerekend dat zijn schuilplaats zich zou verplaatsen. “Mooi beestje he”, meent Roger nog. Maar op de beelden hoor je dat Martine het daar duidelijk niet mee eens is.

“Gelukkig was het geen muis”, aldus Martine, “want daar heb ik toch wat schrik van. Maar die hermelijn bleef daar een hele poos zitten en over en weer lopen. Ook aan rode lichten bleef hij zitten. Pas op het eind heb ik toch een filmpje gemaakt.”

Martine en Roger waren op weg naar het containerpark in Nieuwpoort. Daar aangekomen was er nog een tussenkomst van de medewerkers nodig om het beestje van onder de motorkap te halen. Uiteindelijk vluchtte hij in de struiken weg. “We hadden schrik voor onze kabels, maar blijkt dat het marters zijn die die soms doorbijten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer