Asbest komt vrij bij verwijderen van dakpannen in school De Minne te Lebbeke
Volledig scherm
Asbest komt vrij bij verwijderen van dakpannen in school De Minne te Lebbeke © Copyright : Geert De Rycke

Meer dan duizend Vlaamse scholen vroegen al om subsidies voor asbestverwijdering

Al meer dan duizend scholen in Vlaanderen hebben een aanvraag om subsidies ingediend voor de verwijdering van asbest uit schoolgebouwen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt.

10 reacties

  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Miljoenen mensen zijn naar die scholen geweest, wat voor een zever nu, ze krijgen al genoeg subsidie, dan hadden ze die daar ook voor kunnen gebruiken, zelfs 30 of 40 jaar geleden al! En waarom krijgt dat gebouw waar de Europese ambtenaren zitten wel subsidies, welke gemeenschap heeft dit moeten ophoesten!
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    en de burgers moeten het zelf betalen. Kan 1 persoon van beweging.nietnetjes mij uitleggen waarom er geen enkel zonnepaneel op een school ligt, of zelfs zonnecollectoren op sportzalen. Wordt het niet hoog tijd om scholen door bekwame mensen te laten runnen ipv politiek benoemde idioten die het verschil niet kennen dus een fiets en een dak zodat de 11 miljard/jaar efficient gebruikt kan worden ipv steeds extra geld te vragen voor elk klein pruts
  • Rosa De Pauw

    5 jaar geleden
    Die asbestplaten liggen al sinds mensenheugenis op de daken van scholen waar wij, onze ouders en grootouders naar het school zijn geweest, zo dodelijk zal het dan wel niet zijn tenzij de platen beschadigt worden.
  • Bob Fréson

    5 jaar geleden
    Waarom krijgen scholen wel een subsidie daarvoor, en een gewone burger die zijn asbest dak laat vernieuwen door een dak met pannen krijgt geen subsidie, van discriminatie gesproken?
  • greet millecam

    5 jaar geleden
    En waar kan de zelfstandige terecht voor die subsidie, bij de gemeente alvast niet ! Toch is het ook met ons geld dat die subsidie betaald wordt !!!