Luc Bellings proeft Brusselse wafels met chcocolade schepijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings proeft Brusselse wafels met chcocolade schepijs. © Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News

Luc Bellings proeft Brusselse wafels met ijs. “Deze wafel werd twee keer gebakken. Resultaat: nul smeuïgheid, één en al ­droogte”

Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de Belgische kust terug. Zeven zaterdagen, vijfendertig nieuwe restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: Brusselse wafel en chocolade schepijs.            

20 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er zijn veel van die zaken die het zich gemakkelijk maken. De beste doen het nog met vooraf gebakken wafels die ze een tweede keer bakken. Sommige doen het zelfs met diepvrieswafels die ze opwarmen. Maar in beide gevallen riskeer je karton. Een goede Brusselse wafel is krokant van buiten en smeuïg binnen in.
  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Veel reacties - afbrekend en negatief voor Bellings - omdat men reageert zonder het artikel te hebben gelezen ( in de krant !! ) , anders zou men weten dat hij zegt hoe het te doen volgens hem en dat hij ook 10/10 geeft en niet alles afgebroken wordt door hem. Het is een goede serie, elk jaar weer, elke kustbezoeker mag immers weten waar het goed, minder goed ,slecht en zeer slecht is. Dank u Bellings.
  • Guy Van Deun

    5 jaar geleden
    Soms zijn er mensen die amper hun eten kunnen betalen , maar die hebben meestal de grootste negatieve kritiek op anderen. Hij zou zelf goed zijn om voor de Michelingids te gaan werken. Die hebben jaren geleden positieve kritiek op een etablissement gegeven dat nog nooit was open geweest....
  • Alain Thoelen

    5 jaar geleden
    Serge Aernoudt, je moet het artikel goed lezen, dan zal je zien dat niet alles overal slechte kritiek krijgt, er zijn er zelfs bij die een 10 op 10 halen.
  • Joske Zeeuw

    5 jaar geleden
    Hij heeft altijd wel dikke pech in zijn keuzes van eetgelegenheden.