© Antonia Bautista

Belgische hengst wint Triple Crown

Gallardo J, de door Christine Jamar gefokte driejarige hengst en eigendom van sjeik Amar, de kroonprins van Ajman uit de Verenigde Arabische Emiraten, heeft afgelopen weekend op het WK voor Arabische volbloedpaarden in de Franse hoofdstad Parijs de wereldtitel behaald. Eerder dit jaar was Gallardo J ook al in de beste in de All Nations Cup in Aken en won hij het EK dat in oktober in Koningshooikt georganiseerd werd. Dankzij deze drie topprestaties wint de Belgische hengst Gallardo J de Triple Crown.

“Het wereldkampioenschap is de laatste wedstrijd van het seizoen”, zegt Christine Jamar, fokker van Arabische volbloedpaarden en organisator van het EK eerder dit jaar. “De paarden komen vanuit heel de wereld, maar België moet als klein land niet onderdoen. Omdat onze paarden zo goed zijn, is het quasi onmogelijk om ze in België te houden. Ruim tachtig procent van de paarden is eigendom van sjeiks, prinsen en rijke zakenlui uit het Midden-Oosten.”

“Gallardo J was een van mijn paarden. Vorig jaar heb ik mijn oogappel verkocht, maar ik ben hem blijven volgen. De band tussen ons is zeer innig en ik ben bijzonder fier op wat hij gepresteerd heeft. Ik heb het dan niet alleen over afgelopen weekend, maar over het volledige seizoen. Het winnen van de Triple Crown is een zeer uitzonderlijke prestatie en een primeur voor de Belgische paardensport. Een ander uitzonderlijk feit is dat een paard van een fokker goud wint in een wereldkampioenschap en ook zijn moeder (Gomera J, red) en de vader (Emerald J, red) door dezelfde fokker gefokt zijn. Dit unicum is een geweldige bekroning van vele jaren hard werken.”

Jamar haalde in oktober van dit jaar het EK voor Arabische volbloedpaarden naar ons land. Het werd een absoluut succes waardoor nu al beslist is dat ze in 2018 opnieuw het EK mag organiseren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer