Dief in de val gelokt na verkoop van fiets op tweedehandssite

De Antwerpse politie kon vrijdag een fietsendief uit Deurne in de boeien slaan. Die had eerder deze week een fiets gestolen in de De Vrièrestraat en bood de fiets vervolgens te koop aan op een tweedehandssite.

jtp

Een 33-jarige man uit Antwerpen deed vrijdag aangifte bij de politie omdat zijn fiets tussen dinsdag en donderdag gestolen was in de De Vrièrestraat. Hij kreeg de raad mee om op tweedehandssites te kijken of hij bij de fietsen zijn eigen tweewieler niet herkende.

Diezelfde dag nog had hij al prijs op 2dehands.be. De bestolen man contacteerde de ‘eigenaar’ die zijn eigen tweewieler te koop aanbood, deed zich voor als geïnteresseerde klant en maakte een afspraak om de fiets ‘s avonds te komen bekijken… maar niet vooraleer hij de politie verwittigde.

Een SRT-team vergezelde de man en maakte duidelijke afspraken over de manier waarop ze te werk zouden gaan. Niet veel later konden ze de verkoper, een 33-jarige verdachte uit Deurne, in de boeien slaan. Hij was gekend bij politie en justitie en werd voor verder onderzoek meegenomen. Het slachtoffer, dat kon aantonen dat het wel degelijk om zijn fiets ging, kreeg zijn stalen ros terug. Zonder betaling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER